Güveçte Köfte
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

4 dilimlenmiş mantar

Üzeri için

Güveçte Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Köfte için, ekmek içlerini ıslatıp ufalayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, karbonat, galeta unu, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Tavada yağsız olarak her iki tarafını hafifçe kızartın. Ilınmaya bırakın.

Sos için, zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve 1 çorba kaşığı sıcak suda sulandırılmış biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pazı yapraklarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Süzüp tezgahın üzerine yayın. Pazı yaprakları nın damarlı kısmlarını ayırıp köfteleri saracak büyüklükte yapraklar elde edin. Köfteleri bu yapraklara sarın. Güveçlere domatesli sosu dökün. Üzerine köfteleri yerleştirin. En üste dilpeynirini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı