Etli Mantar Sote
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hazırlaması oldukça kolay olan etli mantar sote, protein bakımından son derece zengin bir besindir. Davet sofralarında ve bayram yemeklerinde yer verebileceğiniz etli mantar sote, kokusuyla iştahınızı kabartacak bir lezzet. Peki, etli mantar sote nasıl yapılır? Yaz kış demeden özenle yiyebileceğiniz etli mantar sote tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kaşar peynirli mantar ve mantar yemeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Dilerseniz mantar sote tarifine de göz atabilirsiniz. 

1 Porsiyon Etli Mantar Sote Kaç Kalori?

Etli Mantar Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Mantar Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etleri tavada yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarların saplarını koparıp yıkayın.
  2. Ete ilave edin. Zeytinyağını ekleyip sotelemeye devam edin. Kıyılmış soğan, iri doğradığınız sivri biber ve kabuklarını soyup yine iri doğradığınız domatesleri ekleyin.
  3. Sarımsak ve kırmızı pul biber ilave ederek 5 dakika soteleyin. Sıcak servis yapın.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce eti haşlamak, yemeğin süresini kısaltacaktır.
  • Soteyi lezzetlendirmek için, haşladığınız et suyundan bir kepçeyi soteye ilave edebilirsiniz.
  • Donmuş et kullanacaksanız, eti bir gece önceden buzdolabının alt kısmında bekletin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tencere Yemekleri Mantarlı Tarifler Davet Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı