Bor Söğürme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Niğde’nin tescil yemeği “Bor söğürmesi” tarifi. Niğde'nin yöresel yemeklerinin başında gelen kuzunun but ve kaburgasından yapılan ve aynı zamanda odun ateşinde pişmesiyle lezzetine lezzet katan Bor söğürme tarifi;

Bor Söğürme Tarifi İçin

Malzemeler

Bor Söğürme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu but kısmından yaprak şeklinde ince kesilir.
  2. Kuzunun kaburga kısmı kemikli olarak kullanılır.
  3. Tepsiyi yağlayıp önce yeşil biberler dizilir.
  4. Aralarına sarımsaklar yerleştirilir.
  5. Üzerine etler yerleştirilir.
  6. Tuz serpilip ara ara karıştırılarak odun ateşinde 45 dakika pişirilir.
  7. Etler suyunu salıp çektikten sonra ve hafifçe kızardıktan sonra servis yapılır.
  Servis Önerisi

Yanında tırnaklı pide ve sazala domatesi ile servis ediliyor.

  Püf Noktası
  • Kuzunun sağ ve pirzola kısmından yapılıyor. Kuyruk yağı, yeşil biber ve sarımsakla 45 dakika odun ateşinde pişiriliyor. 
  • Yemeğe lezzetini veren kuyruk yağı. 
  • Bor söğürmesinin Sivas, Kangal ve Karaman kuzu etlerinden yapılması tercih ediliyor.  
  • Pişirme esnasında sürekli çevriliyor ve suya damıtılıyor, yağını bırakması sağlanıyor. Üzeri açık bir şekilde alevi görerek 45 dk pişiriliyor.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı