Biftekli Sebze Güveci
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biftekli Sebze Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Biftekli Sebze Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Biftekleri kalın jülyen doğrayın. Güvece tereyağını ve ayçiçek yağını ekleyin. Etleri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Baharatları ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ilave ettikten sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Üzerine küp şeklinde doğradığınız patatesleri, kabakları, ince dilimlediğiniz havuçları, ikiye böldüğünüz mantarları, domates salçası ve kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın. Güvecin üzerini kapakla veya önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Üzerini açıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı