Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayram sofralarına renk katacak, davet sofralarının favorisi olacak nefis bir tarifle karşınızdayız. Tabanı patlıcan beğendisi, üzeri ise kuzu kuşbaşı ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından zengindir. Tabanındaki patlıcanlı beğendi, kuzu etinin tadını dengeler. Malzemeler hazırsa, Başak Öngel'den nefis beğendi yatağında kuzu kuşbaşı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak beğendili kuzu incik ve et paçası tarifine de göz atabilirsiniz.

Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendi için:

Et için:

Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlara ufak delikler açalım ve 200 derecede fırının ızgara bölümünde veya ateşte közleyelim.
  2. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım ve unu kokusu çıkana dek kavuralım.
  3. Unun rengi altın sarısı olunca sütü ekleyelim ve topakları gidene dek karıştıralım.
  4. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp ilave edelim.
  5. 3-4 dakika patlıcanları da kavurduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
  6. Et için ısınan kalın tabanlı bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı alıp kavuralım.
  7. 5 dakika kavurduktan sonra eti ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çektikten sonra domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  9. Salçanın kokusu çıkınca küçük küçük doğradığımız domatesleri ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve 40 dakika kısık ateşte pişirelim.
  10. Tabağın zeminine beğendimizi yayalım ve üzerine etimizi ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı