Bayram Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu bonfile eti ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir kebap tarifimiz var. Bezelye, havuç, soğan , biber ve kereviz ile hazırlanan bayram kebabı, sofraların renklenmesini sağlayacak. Peki, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz bayram kebabı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde bayram kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak orman kebabı ve tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Bayram Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Bayram Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanların kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini bekleyin.
  2. Sebzelerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızıbiberi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Dondurulmuş bezelyeleri ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzla tatlandırın.
  4. Sebzeler pişip, etler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bayram Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kebap için kullanacağınız eti bir süre buzdolabında, ardından oda sıcaklığında bekleterek çözünmesini sağlayın.
  2. Havuç, patates ve kereviz sapının pişme süresi daha kısa olduğu için, daha sonradan ilave edin.
  3. Yemeğin baharatlarını son aşamada eklemeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Bayram Yemekleri Diğer Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı