Kestaneli Tavuk Baget
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek proteinli tavuk eti, kilo vermeye yardımcı olan besinlerden biridir. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Hazırsanız, kestaneli tavuk baget tarifine geçebiliriz.

Kestaneli Tavuk Baget Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Tavuk Baget

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bagetleri tuz ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Üzerine sivri bir bıçak ucu ile küçük delikler açın ve bu deliklere taze biberiye dallarını yerleştirin.
  2. Garnitürleri için patateslerin kabuklarını soymadan enine 2’ye kesin. Kestanelerin kabuğunda da enine ve boyuna bıçak yardımı ile kesikler oluşturun.
  3. Havuçları ise uzunlamasına kesin. Sebzeleri, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları ve diş diş ayırdığınız 1 baş sarımsağı fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Üzerine tavuk bagetleri yerleştirip, en son ince ince dilimlenmiş limonu ve dal maydanozları ekleyin.
  5. Elma sirkesi ile 200 ml suyu malzemenin üzerine dökün. Fırın tepsisinin üzerini iyice kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1.5 saat kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Özel gecelerde sofralardan eksik olmayan yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması