Soslu Palamut
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi haline gelen balık çeşitleri; hem sağlıklı, hem de pratik yemekler arasında yer alır. Malzemeler hazırsa, soslu palamut tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Soslu Palamut Kaç Kaloridir?

Öğle ve akşam öğünlerinde yer verilen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Farklı soslar denemek için, pratik balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Soslu Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İri halkalar halinde soğan ve domates doğrayın. Tarif için kullanacağınız sarımsakları ince ince kıyın.
  2. Palamutları takoz olarak kesin ve içlerini temizleyin. Bir kapta zeytinyağı, soya sosu, önceden doğranmış sarımsak, limon suyu ve taze kekiği karıştırın.
  3. Balığınızı bu sosa koyarak yaklaşık 2 saat kadar marine ettikten sonra ızgarada pişirin. 
  4. Lezzetini arttırmak için, doğradığınız soğan ve domates halkalarını da ızgara da közleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Soslu palamutu, yanına çok yakışan fava ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Orta boyutlarda olan palamutun pullarını ve içini temizleyin. 
  • Takoz olarak kestikten sonra kılçıklarını ayırabilirsiniz. 
  • Hazırladığınız sosa, sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Palamutların iyice harmanlanması için en az 2 saat bekletin.
  • Balıkların eşit derecede pişmesi için, ızgarayı önceden ısıtın. Dilerseniz ızgara yerine fırında da pişirebilirsiniz.
  • Pişen balıkları servis etmeden önce, limon suyu ve kıyılmış roka ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Palamut Tarifleri Sos Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun