Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık fırtınası zamanı bazı balıkların göç zamanıdır. Ekim sonusuların soğumaya başlamasıyla bazı balık türleri sürüler halinde göç etmeye başlar. Fırtınalar deniz suyunu soğutur ve deniz içi canlılar için uygun hale gelir. Karadeniz’den yağlanan balıkların Marmara Denizi’ne geldiği dönem bu aylardır.

ŞEFİN NOTU

Daha fazlası için değişik balık yemeklerine göz atın.

Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirme sosu için

Üzeri için

Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çiğ balık filetolarını sarımsak ve baharatları da ekleyerek mutfak robotundan geçirin. 
  2. Soğanın büyük halkalarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kalan kısmını rendeleyin.
  3. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve köfte gibi yoğurun. 
  4. Ayırdığınız soğan halkaları içerisine balık köftelerini yerleştirin ve derin dondurucuda 25-30 dakika dinlendirin.
  5. Pişirme sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  6. Yaptığınız soğan halkası içindeki balık köftelerini derin dondurucudan çıkarın ve pişirme sosuna bandırın.
  7. Kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı olana kadar pişirin. Üzerini taze nane ya da maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Balık Yemekleri Köfte Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun