Şeftalili Acılı Karides
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzey Amerika ve Avrupa denizlerinde yaşayan karides, kabuklular sınıfından bir canlıdır. Hem ana yemek, hem de meze olarak tüketilen karides, yüksek oranda protein içerir. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerine de eklenebilir. Malzemeler hazırsa, Elif Edes Tapan’dan ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz şeftalili acılı karides tarifi…

Karidesli pad thai ve kadayıflı karides tarifine de göz atın.

Şeftalili Acılı Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali sosu için 

Şeftalili Acılı Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftali ve soğanı bir kaseye alarak lime suyu, bal, nane ve tuz ilave ettikten sonra karıştırın. 
  2. Sarımsak, kişniş, köri ve zencefili bir kasede karıştırın ve karidesleri bu karışıma buladıktan sonra zeytinyağı koyduğunuz tavada, orta ateşte her iki tarafını toplam 2 - 3 dakika süreyle kızartın. 
  3. Şeftali sosunu servis bardağına alın ve karidesleri yerleştirdikten sonra servis edin. 

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Balık Yemekleri Afrodizyak Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun