Palamut Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp sağlığına iyi gelen palamut, birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı palamut buğulama nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan midye dolma tarifine göz atabilirsiniz.

Palamut Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Palamut Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş balık, patates, havuç, pırasa, sarımsak ve soğanı halka şeklinde doğrayın.
  2. Bir pilav tenceresinin en altına patates üstüne balık ve geri kalan malzemeleri ekleyin.
  3. Limon suyu, karabiber, tuz, defne yaprağı, zeytinyağı ve suyu ekleyip ocakta kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını kısın. 30 dakika daha pişirip sıcak bir şekilde servis tabağına alın.
  5. Palamut buğulamayı, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Palamut Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Buğulamanın lezzetli olması için balıkların güzelce temizlenmesi gerekir. Temizleme işlemine kılçıkları ayıklayarak başlayın ve tuz ile ovun.
  2. Pişirmeden önce balıkları suda durulayın ve ardından kurutun.
  3. Kullanacağınız sebzelerin taze olmasına özen gösterin. Sarımsakların aroma vermesi için, karışıma eklemeden önce ezebilirsiniz.
  4. Pişirilen palamutları kağıt havluda bekleterek yağının süzülmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Palamut Buğulama Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan palamut buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Balık denildiğinde akla ilk gelen hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Palamut Tarifleri Tencere Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun