Kremalı Levrek Buğulama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de sık sık tüketilen levrek, Ekim ayında avlanmaya başlanır. Kış sonuna kadar devam eden bu besin, özellikle Akdeniz ve Marmara kıyılarında görülür. Genellikle buğulama ve ızgara olarak pişirilir. İçeriğinde bol miktarda B vitamini, protein ve omega 3 barındırır. Zihinsel gelişimin en önemli destekçileri arasında yer alır. Levreğin faydalarından bahsettiğimize göre, nefis kremalı levrek buğulama nasıl yapılır birlikte görelim.

Akşam yemeklerini güzelleştirecek kolay balık yemekleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız nefis kalamar tarifine göz atın. Yemeklerinize tat vermek için nefis balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Kremalı Levrek Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Levrek Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  2. Tereyağını tencerede eritip mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Biberlerin rengi değişmeye başladığında domates püresi ve 1 bardak suyu ekleyin.
  4. Orta ısılı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirin. 
  5. Levrek filetoları fırın tepsisine dizin. Mantarlı harcı üzerine  yayın. Limon dilimlerini ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  7. Kremalı levrek buğulamayı, börülce salatası ve havuç mezesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız levreğin taze olmasına özen gösterin. Ve alırken temizletin.
  2. Levreği pişirmeden önce fırını ısıtın. Bu sayede eşit derecede pişecek ve dağılmayacaktır.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da tereyağı sürün. Aksi takdirde balığın alt kısmı tepsiye yapışacaktır.
  4. Dilerseniz, levreği tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak balıkların dağılmaması için fırın daha iyi sonuç verecektir.

1 Porsiyon Kremalı Levrek Buğulama Kaç Kalori?

  1. Kremalı levrek buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Fırında pişirildiği için, yağ değeri oldukça düşüktür. Dilerseniz, tencerede hazırlanan pratik levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Öğle Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun