Kerevizli Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ilık sularda yaşayan levrek, Türkiye'de en çok Akdeniz ve Ege denizinde görülür. Kas, eklem ve kemik gelişimini destekleyen bu besin, diğer balık türlerine göre az yağlıdır. Özellikle kalp ve diyabet hastalarına önerilen besinler arasında yer alır. Vücudu dinç tutmasının yanı sıra sindirimi de kolaylaştırır. Malzemeleriniz hazırsa, balık sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kerevizli levrek tarifine başlayabiliriz.

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen pratik balık yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifine göz atmayı unutmayın.

Kerevizli Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Lezzet tamamlayıcısı

Kerevizli Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, un ve arpacık soğanları ile kıyılmış sarımsakları kavurun.
  2. Dilimlenmiş havucu, ince kıyılmış taze soğanı ve küp doğranmış kerevizleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  3. Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Kerevizler pişince levrek fileto parçalarını ekleyin. Kalan zeytinyağını, limon suyu ile portakal suyunu da ekleyin.
  5. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. 
  6. Lezzet tamamlayıcısı için iri doğranmış rokayı salata kasesine alın. Üzerine ceviz serpin.
  7. Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin. Kerevizli levrekle servis yapın.
  8. Dilerseniz, kerevizli levreği ev yapımı fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kerevizli Levreğin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Levreği alırken temizlenmiş olmasına dikkat edin.
  2. Levrek filetolarını tarife başlamadan önce tuzlayıp 15 dakika bekletin. Ardından sudan geçirin ve kurumasını bekleyin.
  3. Yemeğin lezzetini arttırmak için servis esnasında limon sıkabilirsiniz.
  4. Soğana ek olarak bir diş ezilmiş sarımsak da ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kerevizli Levrek Kaç Kaloridir?

  1. Kerevizli levreğin bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Bu tarifi diyet listenize de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Hafif Yemekler Balık Yemekleri Diğer Tarifler Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun