Harissa Soslu Ve Siyah Zeytinli Balık
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Harissa Soslu Ve Siyah Zeytinli Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Harissa Soslu Ve Siyah Zeytinli Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Una tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Balık filetoları bu karışıma bulayıp zeytinyağında kızartın. Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Kişnişi ince doğrayın. Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı bırakarak kalanı başka bir kaba aktarın. Tavadaki yağı tekrar ısıtıp soğan ve sarımsağı kısık ateşte bir dakika kavurun. Domates, defne yaprağı ve harissayı ilave edin. Yarım su bardağı su ekleyip hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Balıkları tavaya dizin. Üzerine zeytinleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin. Kıyılmış kişniş serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun