Biberiyeli Çipura
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Çipura Tarifi İçin

Malzemeler

Biberiyeli Çipura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış çipuraları fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dakika soteleyin. 2 dal biberiye yaprağını ilave edin.
  3. Balzamik sirke ekleyip 2 dakika daha soteleyin ve fırın kabındaki balıkların etrafına yerleştirin. Kalan biberiye yapraklarını balıkların üzerine serpiştirin.
  4. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Çocuk Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun