Balıklı Sandviç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde sağlıklı ve lezzetli bir sandviç hazırlamak isteyenler için Deniz Orhun’dan balıklı sandviç tarifi ile karşınızdayız. Tahin, enginar ve balık ile hazırlanan bu sandviç, davet sofraları için de uygundur. Balık olarak fileto veya konserve ürünler kullanabilirsiniz.

Balıklı Sandviç Tarifi İçin

Malzemeler

Sandviç ekmeği için (4-5 ADET)

İç malzeme için

Balıklı Sandviç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ile mayayı karıştırın. Tüm malzemeleri ekleyerek yoğurduktan sonra 1 saat süreyle naylon torbada dinlendirin.
  2. Sürenin sonunda küçük bezeler yapın ve sıcak mutfakta 1 saat, soğuk mutfakta 2 saat süreyle tekrar mayalanmaya bırakın.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
  4. İç malzeme için fileto ya da konserve balık kullanabilirsiniz. Eğer fileto balık kullanıyorsanız balığı buharda pişirin.
  5. Daha sonra tahin, enginar, tuz, karabiber ve sarımsakla birlikte mutfak robotundan geçirin ve bir kaseye aldıktan sonra taze soğanı ekleyin.
  6. Ekmeğin üzerine önce zeytinyağı ve karabiberi serpin, balık içini ekleyin. Marul, turşu, kesilmiş kapya gibi eklemek istediğiniz başka ürünler varsa ilave ettikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Davet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun