Tavuk Katsu Curry
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Berdan’dan Uzak Doğu mutfağının keyfini çıkaracak şahane bir tarif. Garam masala, köri tozu, soya sosu ve panko ile zenginleştirilen bu yemek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Tarifte kullanılan garam masala baharatını, evde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tavuk katsu curry tarifine geçebiliriz.

Beef massaman curry tarifine de göz atın.

Tavuk Katsu Curry Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Tavuk Katsu Curry

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Wok veya derin bir tavaya  ayçiçek yağını ekleyin ve soğanı 3 dakika çevirdikten sonra baharatları ve esmer şekeri  ilave edin.
  2. Hindistan cevizi sütü ile soya sosunu ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda tavuk suyunu ilave edin ve kaynayana kadar 10 dakika pişirin. 
  3. Defne yaprağını aldıktan sonra tüm malzemeyi bir robottan geçirin ve hazırladığınız mısır unu ile kıvam verin. 
  4. Tavuk butlarını ayrı ayrı kaplara aldığınız un, yumurta ve pankoya sırasıyla bulayıp ayçiçek yağında kızartın. 
  5. Servis tabağına önce hazırladığınız sosu daha sonra da tavuk butlarını yerleştirin ve sosu ekleyin. Arzuya bağlı olarak sade pilav ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei
Okonomiyaki
Muzlu Roti