Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Selanik ile özdeşleştirilen bu tatlı, göçmen ülkelerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de ise en çok Trakya'da tüketilir. İçeriğinde bulunan hindistan cevizi sayesinde, mide sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir. Ana malzemeleri un ve hindistan cevizi olan Selanik tatlısı, farklı çeşitlerle de sunulabilir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, hindistan cevizli Selanik tatlısı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Kaç Kaloridir?

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  2. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
  6. Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
  7. Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
  • Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patlıcan pidesi
Selanik baklavası