Aletria
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portekiz mutfağından aletria, ince spagetti ile yapılan tatlı, sütlü ve tarçınlı bir makarnadır. Süt ve tarçının birleşimi ile hazırlanan bu tatlı, yumuşak ve oldukça lezzetlidir. Özellikle Portekiz'in kuzeyinde sık sık tüketilir. Bazı ülkelerde 'tel şehriye tatlısı' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, Portekiz usulü aletria tarifine geçebiliriz.

Dünya mutfaklarından fideo ve haluski tarifine göz atmayı unutmayın.

Aletria Tarifi İçin

Malzemeler

Aletria

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su kaynatın ve kaynayan suda makarnaları tamamen pişene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzün. 
  2. Ayrı bir tencerede süt, şeker, tereyağı, çubuk tarçın ve limon kabuğu rendesini kaynatın. 
  3. Kaynayan sütü makarna ile birleştirin ve kıvam alana kadar kaşıkla karıştırarak pişirin. 
  4. Tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkartın.
  5. Yumurtaları çırpın ve makarnalara ekleyin. Hızlıca çırpın. 
  6. Tabaklara servis edin ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun. 

Aletria Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Yumurta sarılarını ekledikten sonra hızlı davranmanız gerekir aksi takdirde yumurta sarıları pişecektir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Pastel de Nata (Portekiz Tatlısı)