Chili Con Carne
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika'nın meşhur chili con carne tarifi, et, domates ve acı biberin birleşimi ile yapılan bir yemektir. Sulu olan bu yemek Meksika'da taco, pilav ya da nachoslar ile tüketiliyor. Malzemeleriniz hazırsa chili con carne tarifinin detayları aşağıda.

Meksika mutfağından torta ahogoda ve Meksika pilavı tarifine de göz atın.

Chili Con Carne Tarifi İçin

Malzemeler

Chili Con Carne

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye yağ alınır. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. 
  2. Domatesler küp küp doğranır. 
  3. Jalapeno biberler küçük parçalara bölünür. 
  4. Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  5. Meksika fasulyesi ve konserve mısır dışındaki malzemeler eklenerek 10 dakika pişirilir. 
  6. Meksika fasulyesi ve mısır eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Chili Con Carne Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yemeğin suyu az gelirse, ilave edebilirsiniz.
  2. Acılık oranı tamamen damak zevkine bağlıdır.
  3. Tarifteki biber miktarını dilediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Bakliyat Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos
Nachos
Meksika Usulü Donut
Torta Ahogoda