Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mascorpane denilen bir peynir türüyle yapılan Tiramisu özünde İtalyan tatlısıdır. Son dönemlerde labne peynir tercih edilerek yapılan bu tatlı oldukça popülerdir. Kahve kullanılarak ıslatılan kedi dili ve labne peyniri içerisine karışmış kreması olağanüstü bir lezzet olan Tiramisu misafirlere de rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Üstelik kolay yapımıyla gerçeğini aratmayacak niteliktedir. Tiramisu tarifi hem malzeme hem de yapım bakımından oldukça kolay bir lezzettir. Ortalama yarım saat 45 dk içerisinde hazırlayabileceğiniz bu lezzetle damaklarınızda enfes bir tat oluşur. 

Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır?

Oldukça hoş bir lezzete sahip olan Tiramisu tarifleri kişilere göre bir tık farklılık gösterebilir. Kolay tarifi tercih ederek çat kapı misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Tarifi yapmaya muhallebiden başlayabilirsiniz. 

Tiramisu Kaç Kaloridir?

Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Tiramisu Muhallebisi İçin;

Üzerini Islatmak İçin;

Üzerini Süslemek İçin;

Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Tiramisu nasıl yapılır diye öğrendikten sonra tadından vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline gelir. Tiramisuyu pasta gibi servis etmek isterseniz pandispanya kullanabilirsiniz.  
  • Çikolata sos, fındık ya da antep fıstığı ile de servis edilebilir.
  Püf Noktası
  • Kedidillerini kahve içerisinde ıslanana kadar iyice tutun. Bu sayede kahve aroması daha net gelecektir. 
  • İtalyan asıllı tiramisuda kahve olarak espresso kahvesi kullanılır. Sert bir kahve elde etmek için espresso kullanabilir ya da daha yoğun bir kahve yapabilirsiniz. 
  • Buzdolabında tiramisuyu soğuturken kakao ile soğutmamalısınız, Kakao eriyerek yapışacaktır. Servis etmeden önce serpebilirsiniz.
  • Labne yerine mascarpone ile yapabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Video Tarifler MasterChef Tarifleri Peynirli Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana