Orzotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen orzotto, risotto ile benzerlik gösterir. Ancak İtalya'nın bazı bölgelerine özgü olan spesiyal bir yemektir. Orzo, arpaya benzeyen buğday makarnasına verilen isimdir. Malzemeler hazırsa, İtalyan mutfağından orzotto tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan mutfağı yemeklerine göz atın.

Orzotto Tarifi İçin

Malzemeler

Orzotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. İçine doğranmış arpacık soğan ekleyerek 3-4 dakika karıştırın. 
  2. Üzerine sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. 
  3. Ardından orzo pirincini ekleyin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. 
  4. Üzerine şarap sirkesi ve tuz ilave edin. Karabiber ile tatlandırın. 2 dakika pişirin. 
  5. Orzo pirincinin üzerine 5 bardak su ekleyin ve pişirin. Pişirme esnasında sık sık karıştırın. Yaklaşık 15 dakika pişirmeye devam edin. 
  6. İnce dilimlenmiş bezelye ve dondurulmuş bezelyeyi yumuşayana kadar başka bir tencerede pişirin. 
  7. Orzo pirinci piştiğinde, içine parmesan peyniri, tereyağı ve limon suyunu ekleyerek eriyene kadar karıştırın. 
  8. Pişirdiğiniz bezelye ve kuşkonmazları üzerine ekleyin. Orzottoyu servis kaselerine aktarın. Üzerine pesto sos ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana
Polpo Alla Luciana