Sebzeli Hint Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Hint Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Baharat torbası için:

Sebzeli Hint Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci sıcak tuzlu suda ıslatıp 15 dakika bekletin. İyice yıkayıp süzün. Sivribiberi incecik kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  2. Tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ekleyin. Sivribiber, zerdeçal ve zencefili ekleyerek kavurun. Sırasıyla taze fasulye, havuç, karnabahar ve bezelyeyi ilave edin.
  3. Tuz serpin, 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Baharat torbasını tencerenin ortasına yerleştirin. 3 bardak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kaynatın.
  4. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  5. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Hint Mutfağı Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)