Punjabi Samosa
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Punjabi Samosa Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Punjabi Samosa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp bol suda haşlayın. Bezelyeyi haşlayın.
  2. Sıvıyağın 1 çay bardağı kadarını bir tavada ısıtın. Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika soteleyin.
  3. Toz kırmızı biber, toz kişniş tuzu ekleyip sotelemeye devam edin. Patatesi ilave edip karıştırın.
  4. Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
  5. Hamur için, unu bir kaba eleyin. Tuz, yağ ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru 10 eşit yuvarlak parçaya ayırın.
  6. Her bir topu ortadan ikiye bölün. Açarak koni biçiminde parçalar elde edin. Parçalara iç malzemeyi bölüştürün. Hamurların uçlarını ıslatarak birleştirin. 
  7. Kalan yağı bir tavada ısıtıp iç malzemeyle dolu konileri kahverengileşinceye kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hint Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)