Kabuli Chana (Hindistan)
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabuli Chana (Hindistan) Tarifi İçin

Malzemeler

Kabuli Chana (Hindistan)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
  2. Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  3. Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hint Mutfağı Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Tikka masala soslu tavuk