Dal Makhani
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dal Makhani Tarifi İçin

Malzemeler

Dal Makhani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları temizleyip kıyın. Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin. Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın.
  2. Pişince ocaktan alıp sudan geçirin. Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın. Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.
  3. Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin. Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın.
  4. Karışımı ve tereyağını  mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve garam masalayı  ekleyin. Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Hint Mutfağı

Benzer Tarifler

Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Besan Ladoo
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)