Yufkada Pırasalı Yumurta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufkada Pırasalı Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkada Pırasalı Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Malzemeler:

- 250 gr pırasa

- 250 gr kıyma

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 1 çay kaşığı tuz (silme)

- Karabiber

- 2 adet yumurta

- 1 adet yufka

Yapılışı:

1- Pırasalar ince ince doğranır. Sıvıyağ ve tuz ilavesiyle kavurulur.

2- Kıyma ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Kıymalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Yumurtalar harca eklenir.

3- Yufka  muffin kaplarına pay edilir ( Düzgün kesmek istiyorsanız su bardağı ağzından yararlanabilirsiniz)

4- Yufkaların içine pırasalı kaymalı harç ilave edilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.


Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Pastırmalı Yumurta Tarifi
Çılbır Tarifi
Peynirli Ispanaklı Omlet Tarifi
Otlu Fransız Omleti Tarifi
Scotch Eggs (İskoç Yumurtası) Tarifi
Fırında Tulum Peynirli Omlet