Fırında Kabaklı Yumurta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kabaklı Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kabaklı Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük güveçlerin içine zeytinyağı sürün. Küp doğranmış kabakları zeytinyağında sık sık karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 3 yemek kaşığı krema ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Hazırladığınız kabak karışımını güveçlere paylaştırın. Her güvecin üzerine birer yumurta kırın ve 2 yemek kaşığı kremayı üzerlerine ekleyin. Fırın tepsisine güveçleri yerleştirin. Fırın tepsisine güveçlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin ve daha önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Adaçayı yapraklarını ayçiçek yağında hafif kızartın. Kabaklı yumurtanın üzerine serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Yumurtalı Tarifler Diyet Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması