Eggs Florentine
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Eggs Florentine Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hollandez sos için

Üzeri için

Eggs Florentine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesip kızartın. Ispanakları iri kıyıp zeytinyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Yumurtaları yapmak için bir sos tenceresinde suyu kaynatın sirke katıp yumurtayı kırın. Yumurtanın akı katılaşana kadar pişirip kevgir ile sudan çıkartın.
  3. Diğer yumurta için de aynı işlemi tekrarlayın. Hollandez sos için, sirke, su ve biber tanelerini bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin.
  4. Ocağı kısıp bir dakika hafifçe kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  5. Bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın.
  6. Eritilmiş tereyağını çırpmaya devam ederek çok yavaş ekleyin. Limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. Bir servis tabağına üst üste olacak şekilde sırasıyla kızarmış sandviç ekmeği, sotelediğiniz kuzu ıspanak, poşe usulü pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin.
  8. Yumurtanın üzerine hollandez sos gezdirin. Kırmızı pul biberle tatlandırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yumurtalı Tarifler Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı Ekmek
Ispanaklı Omlet
Patatesli yumurta
Taze Otlu Frittata
Pesto Soslu Yumurta
Yumurtalı Soğan Kavurması