Mıkla
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilis mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan mıkla, yumurtayla yapılır. Görünümü ile çılbıra benzeyen bu yemek, yumurtanın zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanır. Ayrıca sarımsak ve yoğurt eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, mıkla tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kilis tava ve züngül tarifine göz atmayı unutmayın.

Mıkla Tarifi İçin

Malzemeler

Mıkla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsak ezilir ve yoğurt ile karıştırılır. 
  2. Servis tabağının altına yerleştirilir. 
  3. Yumurta göz şeklinde tavaya kırılır ve yoğurdun üzerine koyulur. 
  4. Tereyağı eritilir baharatlar eklenir. Servis tabağı üzerine gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yumurtalı Tarifler Yoğurtlu Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları
Anjelik erikli dondurulmuş yoğurt