Meksika Fasulyeli Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meksika Fasulyeli Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Meksika Fasulyeli Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet vejetaryenler için alternatif tatlar sunuyor. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesin ve kaşıkla içini oyarak çıkartın. İçine fırçayla zeytinyağı sürüp 10 dakika fırında pişirin.

Soğan ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 3 dakika soteleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, salçayı ve suyu ekleyip 3 dakika pişirin. Fasulye ve maydanozu ilave edip karıştırın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.

Fasulyeli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte