Dereotlu Çilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dereotlu Çilav Tarifi İçin

Malzemeler

Dereotlu Çilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  2. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  3. İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin. 
  4. Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Pilav Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte