Tahinli Ve Cevizli Pankek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tahin, un ve süt ile hazırlanan bu pankek, küçük veya orta porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre ceviz ve bal ile tatlandırılır. Ancak bal yerine pekmez kullanmak da mümkündür. Malzemeler hazırsa, tahinli cevizli pankek tarifine de göz atın.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla pankek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tahinli Ve Cevizli Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sunum için

Tahinli Ve Cevizli Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
  2. Unlu karışımı ekleyip iyice karıştırın. Tahini ilave edin. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın.
  3. Fırça ile çok hafif yağ sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya ekleyip önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bal ve iri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ile servis yapın.
  Püf Noktası
  • Pekmez ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Sunumunda susam kullanabilirsiniz.
  • Muz ile birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Pankek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan