Karsambaç
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Temiz kar veya rendelenmiş buz ile hazırlanan karsambaç, çok eski zamanlardan kalma bir tatlıdır. Yapımında dağlardan veya kuyulardan toplanan el değmemiş temiz kar kullanılır. Güney illerinde çok meşhur olan bu tatlı, Adana'nın meşhur bici bici tatlısına benzer. Karsambaç, damak zevkine göre farklı çeşitlerle yapılabilir. En bilindik versiyonu pekmezle yapılanlardır. Ancak bal ve gül suyu ile hazırlanan karsambaç tatlısının sevenleri de oldukça fazladır. Özellikle yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde tüketilir. Malzemeler hazırsa, karsambaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pekmezli dondurma tarifine göz atmayı unutmayın.

Karsambaç Tarifi İçin

Malzemeler

Pekmezli karsambaç için:

Ballı karsambaç için:

Karsambaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.
  2. Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.
  3. Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
  4. Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın.
  5. Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.
  6. Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.
  7. Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan
Pekmezli şekersiz scone