Sugo Di Pomodoro
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağında yaygın olarak kullanılan sugo di pomodoro, aslında domates bazlı bir sos çeşididir. Pizza ve makarnaların üzerinde kullanılan bu sos, sarımsak, soğan, domates ve fesleğen karışımından oluşur. 2020-2021 yılında dünyanın en çok aranan tarifleri içerisine giren sugo di pomodoroyu hazırlamak için size mutfağa alalım.

Sugo Di Pomodoro Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Sugo Di Pomodoro

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle orta boyutlu bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  2. Üzerine doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte kavurun.
  3. Daha sonra sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 
  4. Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçasını ilave edin.
  5. Kuru fesleğen, tuz, karabiber, şeker ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  6. Sos kaynamaya başladığında ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  7. Sos köpürene kadar 20 dakika daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  8. Hazırladığınız sosu pürüzsüz kıvama getirmek için, blenderdan geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hazırladığınız sugo di pomodoro sosunu, spagettinin üzerinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Sos Tarifleri MasterChef Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri