Bademli Domates Sosu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

C vitamini bakımından zengin olan domates, antioksidan özelliği taşır. Özellikle kış aylarında bol bol tüketilirse, bağışıklığı güçlendirici etkileri vardır. Yemeklerin içinde sık sık kullanılan domates, kanser ve kalp hastalıklarına karşı da etkilidir. Domates sosu ise başta sulu yemekler olmak üzere, makarnaların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Peki, bademli domates sosu nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, bol vitaminli bademli domates sosu yapımına geçebiliriz.

Kışlık domates sosu tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Farklı soslar denemek isteyenler için bearnez sos ve guacamole sosu tarifini öneriyoruz.

Bademli Domates Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli Domates Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Güneşte kurutulmuş 250 gr domatesi suyla yıkadıktan sonra sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün. 
  2. Domatesleri havana alıp tokmakla iyice ezin. 4 diş sarımsağın kabuğunu soyup ilave edin. 100 gr ince çekilmiş bademi ekleyin. Ezme işlemine devam edin.
  3. Badem, sarımsak ve domatesler iyice özleştikten sonra dilerseniz ev yapımı biber sosu ekleyip ezme işlemine devam edin. 
  4. Sıra dilediğiniz bir peynir çeşidi ve zeytinyağını eklemeye geldi. Biz bu tarifte tulum peyniri kullanmayı tercih ettik.
  5. 50 gr ufalanmış tulum peynirini ekleyin. 1 su bardağı zeytinyağını azar azar ilave ederek tokmakla ezmeye devam edin. 
  6. Aromatik taze bir ot çeşidi veya baharat ekleyerek işleme son verin. Biz kurutulmuş kekik kullanmayı tercih ettik.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Domatesli Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Sugo di Pomodoro
Chipotle sos
Ranchero dip sos
Blue Cheese Sos
Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar
Royal İcing