Peynir Dolgulu Jalapeno Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acının ve peynirin buluştuğu eşsiz bir lezzet arıyorsanız, sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak bu tarif tam size göre! İster meze tabağında, ister davet sofralarında sunabileceğiniz peynir dolgulu jalapeno tarifi, hem görüntüsü hem de aromasıyla dikkat çekiyor. Özenle seçilen jalapeno biberleri, hafif ekşi dokunuşlarla harmanlandıktan sonra peynirle dolduruluyor ve zeytinyağı içinde saklanarak muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Denemesi son derece pratik olan peynir dolgulu jalapeno tarifi, acı severlerin favorisi olmaya aday. Peki; peynir dolgulu jalapeno nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon peynir dolgulu jalapeno kaç kaloridir?

Bir porsiyon peynir dolgulu jalapeno 260 kaloridir.

Peynir Dolgulu Jalapeno Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Peynir dolgulu jalapeno tarifi malzemeleri için alternatif öneriler 

Jalapeno yerine:

Daha aromatik bir tat için: zeytinyağına defne yaprağı, biberiye veya sarımsak eklenebilir

Ekstra Lezzet Katkıları

Peynir Dolgulu Jalapeno Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin saplarını kesip çekirdeklerini çıkarın.
  2. Sirke, su, tuz ve şekeri bir sos tenceresine alıp kaynatın.
  3. Biberleri kaynayan suya atıp renkleri asker yeşiline dönene kadar birkaç dakika kaynatın.
  4. Ateşten alıp süzün.
  5. Ekşimik ve krem peyniri karıştırın.
  6. Peynir karışımını düz duy takılmış sıkma torbasına alın.
  7. Karışımı biberlerin içine sıkıp uygun boyutlu bir kavanoza dizin.
  8. Üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Meze tabağına zeytin, turşu ve peynir çeşitleriyle birlikte ekleyebilirsiniz.
  • Izgara et, köfte veya tavuk yemeklerinin yanında nefis bir eşlikçidir.
  • Kahvaltı sofralarına farklı bir lezzet katmak için ekmek üstüne koyup sunabilirsinizz.
  • Davet sofralarında peynir tabaklarının yanında şık bir garnitür olarak servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Biberlerin acılığını azaltmak istersen, çekirdeklerini iyice temizle ve tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Peynir karışımına biraz sarımsak, dereotu veya çörek otu ekleyerek aromayı zenginleştirebilirsiniz.
  • Kavanozun tamamen temiz ve kuru olması, zeytinyağıyla biberlerin tamamen kapanması saklama süresini uzatır.
  • Daha uzun süre dayanması için zeytinyağı üzerine ince bir limon dilimi koyabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Vegan Cheddar Peyniri Tarifi
15 Dakikada Ev Yapımı Krem Peynir
Mayasız Kolay Peynir Tarifi
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tarifi
Ev Yapımı Mascarpone
Sürk Peyniri