Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Meşhur Hatay sürk çökeleği tarifi, zengin baharat aroması ve doğal lezzetiyle damakta kalıcı bir iz bırakır. İster taze ister kurutulmuş şekilde tüketilebilen Meşhur Hatay sürk çökeleği tarifi, çökeleğin baharatlarla yoğrularak lezzetlendirilmesiyle hazırlanır ve özellikle zeytinyağı ile sunulduğunda gerçek bir Hatay klasiğine dönüşür. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu tarif, doğal ve yöresel lezzetleri sofranıza taşımak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Peki; sürk çökeleği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Keçi Loru tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon sürk çökeleği kaç kaloridir?
Bir porsiyon sürk çökeleği 120 kaloridir.
Çökelek Alternatifleri:
Salça Alternatifleri:
Baharat Alternatifleri:
Ekşi Tat Alternatifleri:
Ceviz Alternatifi: