Zencefilli Ve Yer Fıstıklı Karamel Bar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Ve Yer Fıstıklı Karamel Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefilli bisküvi için

Karamel için

Zencefilli Ve Yer Fıstıklı Karamel Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zencefilli bisküvi için tereyağı ve esmer şekeri geniş kaba alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Pekmez, un, kabartma tozu ve zencefili ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru fırın tepsinizin boyutlarında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Karamel için tereyağı, esmer şeker ve pekmezi bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin. Karışımın rengi koyulaşmaya başladığında yer fıstıklarını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Yer fıstıklı karışımı zencefilli bisküvinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi koyulaşana kadar yaklaşık 15-18 dakika daha pişirin. Karamel barları 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın. Karamel tamamen donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye