Yer Fıstıklı Bar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle dışarıda satılan fıstıklı bar, krokan olarak da bilinir. Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle hazırlanan yer fıstıklı bar nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Alternatif olarak kuruyemişli çekirdekli granola ve karabuğday granola tarifine de göz atın.

Yer Fıstıklı Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Yer Fıstıklı Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaseye eritip soğuttuğunuz tereyağını, yumurtayı, fıstık ezmesini, esmer şekeri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  2. Üzerine unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ardından bitter çikolatayı iri parçalar haline getirin ve kaseye ekleyin.
  3. Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ve kare şeklinde kesin.
  5. Yer fıstıklı barı, çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yer Fıstıklı Bar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başladığınızda fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
  2. Fıstıklı bar tadının baymaması için, karışımın içine bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. 
  3. Fıstık ezmenin yanına sevdiğiniz kuru yemişleri de ilave edebilirsiniz.
  4. Yer fıstıklı barı kolay çıkartabilmek için yağlı kağıt veya tereyağı kullanmayı ihmal etmeyin.
  5. Lezzetini arttırmak için kuru meyve parçaları kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Yer Fıstıklı Bar Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon yer fıstıklı bar, yaklaşık 400 kaloridir. Enerji verdiği için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye