Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balkabağını ve kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde kesin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip balkabağı gibi doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp soğan, kurutulmuş domates ve biberleri hafifçe kavurun. Balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin. 1-2 kez çevirip sebze suyu, tarçın, muskat ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında tereyağını ilave edip ocağı kısın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı demlendirin. Nane yaprakları ve Antep fıstıklarını ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Bal kabağı:
Lifli meyveler kategorisinde yer alan balkabağı magnezyum, sodyum gibi madensel elementler açısından zengindir. Türk mutfağında yaygın olarak tatlısı yapılsa da farklı birçok tarifte de kullanılabilir.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye