Muzlu Ve Cevizli Bisküvi
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muzlu Ve Cevizli Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Muzlu Ve Cevizli Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Muzun kabuğunu soyup içini püre şeklinde ezin. Un, karbonat ve tuzu geniş bir cam kaseye alıp harmanlayın. Şekerleri başka bir cam kaseye alın. Tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Püre muz ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyip yoğurun. Küçük parçalar şeklinde kırılmış ceviz ve damla çikolataları ekleyip bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bisküvileri tepside soğutup servis yapın.


Muz: Besin değerleri açısından zengin olan muz, vitamin, protein, mineral ve aminoasit açısından hayli zengindir. Kabuğu yeşil olan muzları birkaç kırmızı elmayla birlikte kese kağıdına doldurup mutfağın ışık almayan bir yerinde saklarsanız kabuğunun sarardığını görürsünüz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Muzlu Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye