Fındık Kremalı Halkalar
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındık Kremalı Halkalar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Krema için

Üzeri için

Fındık Kremalı Halkalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Enerji kaynağı fındıkla muhteşem tarifler. Margarin, şeker, tuz ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker kırarak mikserle iyice karıştırın.

Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye simit şeklinde sıkın. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırının içinde soğumaya bırakın.

Krema için, süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine toz fındık ekleyin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve arasına krema sıkın. Üzerine pudra şeker serpişitrin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye