Edirne Usulü Badem Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Edirne Usulü Badem Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Edirne Usulü Badem Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Şeker ve suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun. Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Şerbeti azar azar ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Mutfak robotundan alıp elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Marmara Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye