Cevizli Sebze Ezme
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Sebze Ezme Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Sebze Ezme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtaları haşlayın. Soğutup kabuklarını soyun. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin suyunu süzün ve mutfak robotuna alıp ceviz ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Çok fazla ufalanmayacak şekilde mutfak robotunda ezin. Ezmenin kıvamı çok kuru olursa bir miktar zeytinyağı ekleyin. Kızartılmış çavdar ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.


Ceviz: Ceviz, Türkiye’de de yaygın olarak yetişen kabuklu yemişlerin başında gelir. İçerdiği enzimler bağışıklık sistemi ve beyin faaliyetlerini destekleyici etki gösterir. Bol bol tüketilmesi önerilir ve tatlı tariflerinde de sıklıkla tercih edilen leziz bir yemiştir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye