Cevizli Pay
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur Malzemesi

İç malzeme:

Cevizli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın. Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin. 

İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın. Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. 

Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, elmalı ve taze cevizli pay tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu : Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye