Cevizli Katmer
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Katmer Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Cevizli Katmer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un hariç hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufka olacak şekilde açın. Üzerine tereyağı sürün. Ceviz ve toz şekeri serpin. Rulo şeklinde katlayarak sarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarıp merdane yardımıyla ince açın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye