Çam Fıstıklı Mini Lahmacun
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çam Fıstıklı Mini Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Çam Fıstıklı Mini Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Dana etini bıçakla kıyın. Eti tencereye alıp kavurmaya başlayın. Kıyılmış soğan, tereyağı, çam fıstıkları ve nar ekşisini ekleyip pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 2 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Üzerlerine etli harcı paylaştırıp hamurların dört kenarından yukarı doğru kaldırıp uç kısımlarını yapıştırın. Kenarlarına sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Çam fıstığı:
Fıstık çamının kozalaklarında yetişen kalorisi yüksek bir kabuklu yemiş olan çam fıstığı, tüketildiğinde vücuda yüksek oranda enerji verir. Kalorisi oldukça yüksek olduğundan form tutmak isteyenler için belirli miktarlarda tüketilmesi önerilir.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye