Buzlu Badem
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Buzlu badem, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında serinlemek için tüketilen buzlu bademe, kalabalık sokaklarda rastlamak mümkündür. Bu lezzeti evde kendi elleriyle hazırlamak ise oldukça kolay. Yapımında yalnızca 3 malzeme kullanılan buzlu bademi, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. Daha tuzlu ve baharatlı versiyonu olan körili badem tarifine de göz atmayı unutmayın.

Sokak lezzetleri sevenler için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen Türkiye'nin en popüler sokak lezzetlerini de buraya bırakıyoruz.

Buzlu Badem Tarifi İçin

Malzemeler

Buzlu Badem

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çiğ bademleri soymadan önce bir kaba koyun.
  2. Bademin miktarına uygun olacak şekilde suyu kaynatın.
  3. Sıcak suyu bademlerin üzerine dökün ve bu şekilde 15 dakika bekletin. Böylece bademler daha kolay soyulacaktır.
  4. Su ılıklaştığında ise bademlerin kabuklarını tek tek soyun ve başka bir kaba alın.
  5. Buz parçalarını orta boyutlar haline getirin.
  6. Bademlerin kenarlarına buz parçalarını alarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye