Ballı Çıtır Granola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Çıtır Granola Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Ballı Çıtır Granola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulaf ezmesi, badem, yaban mersini kurusu ve ay çekirdeği içini bir karıştırma kabında harmanlayın. Elma püresi ve pekmezi küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Balı ilave edip ocaktan alın. Ballı karışımı yulaf ezmeli karışımın üzerine gezdirin ve yulafları fazla ezmeden karıştırın. 
  2. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Dikdörtgen parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, her 15 dakikada bir tepsiyi çevirerek 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süt ya da yoğurt ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Diyet Yemekleri Atıştırmalık Vejetaryen Yemekleri Yulaflı Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye